Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikasta

rahataloushaltuun

Viime viikonloppuna kirjakauppoihin ilmestyi kirjoittamamme tietokirja Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikastaLiken kustantama teos on kahden vuoden tutkimus- ja kirjoitusprojektin lopputulos. Rahatalous haltuun on nimensä mukaisesti johdatus moderniin kapitalistiseen rahatalousjärjestelmään.

Käsittelemme kirjassa  muun muassa rahan historiaa, modernin rahan olemusta, rahatalouden perusdynamiikkoja sekä kapitalismin historiaa. Rahatalouksen kuvauksen lisäksi pureudumme kirjassa valtavirtaisen uusklassisen makroteorian sekä siitä johdetun talouspolitiikan ongelmiin ja esitämme vaihtoehdon nykyisin harjoitettavalle talouspolitiikalle. Analyysimme ja politiikkasuosituksemme perustuvat ennen kaikkea jälkikeynesiläiseen talousteoriaan ja Keynesin tuotannon rahateoriaan. Kirja on siis myös kattava johdatus tähän taloustieteelliseen perinteeseen.

Kirjan virallinen julkistamistilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Porthania -rakennuksen Tiedekulmassa keskiviikkona 12.3. klo 13.30. Tilaisuudessa kirjaa ovat kommentoimassa eturivin suomalaiset taloustieteilijät Jaakko Kiander ja Juhana Vartiainen. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Juhlistamme kirjaa kautta aikojen ensimmäisen Raha ja talous -klubin merkeissä 1.4. Helsingissä We Got Beef -ravintolassa. Tuolloin on ohjelmassa kirjaan liittyviä puheenvuoroja, dialogeja ja keskusteluja. Lisäksi lauteille nousee pitkästä aikaa legendaarinen underground-yhtye (Porvari)hallitus. Tervetuloa myös julkkaribileisiin!

Keväällä Raha ja talous -klubit jatkuvat Helsingin Kalliossa Ravintola Toverissa, jossa keskustelemme rahataloudesta vaihtuvien vieraiden kanssa. Toukokuun klubilla teemana on Euroopan taloustilanne ja kesäkuussa keskustelemme Suomen taloudessa aina ajankohtaisesta kysymyksestä, työttömyydestä.

Kevään ja ensi syksyn aikana esittelemme kirjaamme eri tilaisuuksissa ympäri maata. Jos oma paikkakuntasi ei osu kirjakiertueelle ja haluat meidät sinne puhumaan kirjasta, ota yhteyttä vaikka sähköpostilla. Kun tilat ja tilaisuuden mainostus järjestyvät, tulemme mielellämme keskustelemaan rahataloudesta eri puolelle Suomea.

Haluamme kiittää kaikkia kirjahanketta tukeneita ja siihen osallistuneita henkilöitä. Suuri kiitos kuuluu myös Raha ja talous -blogin lukijoille, joiden kiinnostus rahataloutta, talouspolitiikan vaihtoehtoja ja jälkikeynesiläistä talousteoriaa kohtaan on pitänyt kirjoitusmotivaatiomme korkealla. Toivomme, että kirjamme sisältö vastaa odotuksianne ja vastaa teitä askarruttaneisiin kysymyksiin, joita blogissamme ei välttämättä ole pystytty käsittelemään riittävän perusteellisesti.

Jussi Ahokas ja Lauri Holappa

2 vastausta artikkeliin “Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikasta”

    1. Kyllä kirjaa on myytävänä kaikissa tilaisuuksissa. Hinta ei ole vielä vahvistunut, mutta liikkunee 20 euron tienoilla. Signeerauskin onnistuu, jos kynä löytyy.

      Jussi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s